BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
Hi ,Saye wanie , nyy wanie miaa blog,wanie miaa blog tak lhaa secantek mcm korunk miaa blog , uhh ! abaikan,thanks..:))

Sunday, 22 July 2012

Fakta Cinta ♥

Fakta cinta  

1- Lelaki dikatakan lebih mudah untuk terpengaruh dengan hubungan cinta di INTERNET. Jadi tidak hairanlah sekiranya mereka senang dengan pelawaan gadis untuk bersembang dimana-mana laman sosial. 

2- Tidak hanya lelaki, gadis juga sebenarnya terdorong untuk memiliki lebih dari seorang kekasih 

3- Seorang lelaki boleh jatuh cinta dengan gadis yang baru ditemuinya hanya dalam masa tiga minit. 

4- Lelaki memang tidak gemar mengingati tarikh penting dalam hidup mereka, termasuk hari jadi yag tersayang. Jadi gadis jangan mudah sentap ok. Lelaki memang begitu. 

5- Kadang-kadang pasangan kamu menipu atau berbohong kerana mahu menutup kesilapan yang pernah dilakukannya 


6-Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya    hanya ada kamu satu-satunya.    

 7-Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap     menjadi impiannya. 

  8- Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin      mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu,      kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.  

 9-Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS      dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas      dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.  

10-Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau      mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.


p/s : ini kenyataan yeahh ! tolong baca betul-II dan hayati yeahh .. sekiann terimaa kasihh :D

<wanie gendut>

Monday, 16 July 2012

Love Him :'/


Haii,amacam Hari nie? sihat ?saya di sini sihat :)

LOVE HIM- nahh ,aku rindu dia , Dia boyfie pertama dekad ipoh nie .Seriulahh kann, sampai sekarang aku sayang dia . Dia pandai ambil hati ,bagi aku gelak . Dia yang terbaikk lah dalam banyak-II EX aku :) first date dekat Jaya Jusco. hee tak boleh lupa kenang tuu.





Tu diaaa :) hee aku suka gambar niee :) aku tinggalkan dia sebab satu lelaki, Pftt ,itu tak penting dah bagi aku . yang aku harap aku dapat balik dia.Tapi tak apa lah kalau tak dapat dia balik , tak ada rezekiii ,,hewheww (Y) badaway , aku rinduu gila2 dengan diaa . sayang kau busyuk! baii :D

#thanks sebab singgah blog, saja nak update blog, bosannn .baiii . selamat malam :*



                                                      -budakpendekmenaipblog-

Friday, 13 July 2012

love is offensive

Hai korang ... korang sihat tak ? hee nie nak cerita
 pasal LOVE IS OFFENSIVE . 


korang mesti pernah disakiti kann .."" cewah ayat sastera ! :D

1-

fakta hati

hati wanita yang secara semula jadinya lembut,
 boleh menjadi keras sekeras-kerasnya disebabkan
 oleh beberapa perkara.dan ianya boleh dilembutkan
 kembali jika kena pada gaya dan orang yang 
cuba melembutkannya.namun, hati itu boleh menjadi keras kembali.
malah lebih keras dari sebelumnya, jika ia disakiti atas sebab yang sama
dan oleh orang yang telah melembutkannya sebelum ini.dan kemungkinan
 untuk ianya lembut kembali, mungkin AMAT SUKAR.

sekarang aku couple dengan satu budak nie , haissh first kenal aku
cerita pasal ex mainkan perasaan aku .Dia tolong bagi semangat dekad 
aku , cuba pujuk aku. OKayhh , tapi bilah dah couple . dia buad aku
 macamnie .ceh single "konon". tak ape lahh wey . aku sedar lah
aku sapa .Awek nak cun saja ,tapi ingat wey semua manusia nie tak
sempurna .aku tinggal kan dorang tuk hang , tapi silap hang kata
 hang dah serius sengan aku , tapi hang tak tunaikan . sedih gila kot ,
kau cakap kau paham perasaan aku , aku rasa Azim terbaik tahu !
tapi aku tak rasa sayang dekat dia ,sayang adaa . tapi sebagai 
kawan rapat . tuhh je . Ramai kata hang bertuah dapat aku sebab aku
setia . bila aku dah nak setia dengan hang , hang buat aku macam nie .
 tak apee wey aku mampu bersabar :') kenapa sekarang 
korang suka mainkan perasaan orang yang sayang korang hah ?!
SERONOK ?hmm , cuba aku buad dekat korang ! baru korang tahu
betapa sakitnya hati korang bila dihakiti , HAHAHA ! fucker hang
kalau hang cakap hang sayang aku ! Kawan akukata dia lebih suka 
couple dengan orang yang 
baru habis sekolah atau dah habis sekolah , diorang paham perasaan
,setia . Hmm , bagi aku lelaki 
semua sama , ayat maNIS , buatnya macam tahi :(

**thank you for reading.I feel sad when you do this to me! ohshit ! kbye :'(
 kalau english broken , SORRY :'/**

                                                  """    PENDEK GENDUT  """

Tuesday, 3 July 2012

thank's baby :)

Haii everyone ! nie nak cerita pasal kek! yummy , sedappp kann ?!





Tuuuu diaaaaa ,Kek nie kawan aku yang bagi , nak tahu ceritaaa tak? hee , nie nak cerita.

Masa toe pukul 12:30 ptg . bas sekolah aku datang , dorang dahh kelam kabut sebut namaa aku .(wey , atien dtg2) haha , sekali aku tak adaaa , siann dorg , dorang kataa , tapaa nanti bas atien dtg balik . Pukul 2 tepat ! (bas atien dtgg ! cepat2 !) sekali kawan aku eyka jeh yang turun , dorang cakap , (alaaaa , atien tak datang , kek nie macam mna ?!) dorang nangiss kowdd ,, maaf yaw !eheee , tup-2 aku datang dengan mama aku , masa tengah salam mama aku tuu , aku tengok dorang bukaN main lagi melompat2 dalam ke'gembiraan,HAHAHA , lepass jee aku turun dari keretaa , Kyraa datang-2 teruss salat krim kek dekad muka aku , cehh kurang adapp !  semuaa serbu aku salat kek dekad aku , Ya Allah seronok nyaa dapat kawan yg penyanyang mcam korg ! Bendaa befday aku hari sabtu , dorang buat sebelum hari sabtu , iaitu hari jumaat ! hee seronok ! Masa tahun lepas dorang baling tepung ! msa balik sekolah . sampai te'TELAN TEPUNG TAHU ! Kyraa jugak punca nyaa ! tapaa , tak kesah :) korangg adoo , mesti s'setengah adaa kann ? tengok toee , Wanie heree nama FB aku :) yaaww  nie kek Amy yg tolong beli kann , cantekk beb , BOBOBOI kau bagi , tak minat lahh , tapaa janji nice , terima kasihh kawan , aku ingat samPAi mati :))

P/S : Benda nie dah lama terjadi , pada hari 11 may 2012 , befday aku 12 may :) hari yang paling aku tak boleh lupaa 13 may 2012 hadiah dari ex kesayangn aku , 1 tahun3 bulan tiba2 mintak break , syokk gilaaa lahh ! (tak adaa kena mengena pums kann ) hee , peace yaw (Y) THANKS FOR READING :) MAAF POST LAMBAT :D


THANKS TO FWENS : AMY , FIZA , ELLY , MIMIE , TEHA ,KYRA , YATIE , BALQIS , EYKA ,PUTRI  , yg lain2 aku tak ingat ! sorry

Tuesday, 19 June 2012

Maaf Kann Akuu

Hai semuaa :) Akuu Harapp Kau bacaa. To: (AZIM) 

Azimm , atienn nak mintak maaf okayh , bukann sajaa nak buat azim macamm toe , Tak adaa niat pun :|  Atien mintak maaf sangat2 . Kalau kitaa adaa jodoh , kitaa ............ okayh ? hee sorry korang , kalau pandai , tekaa lahh okayh ?! :)  Buad masaa sekarang niee , Atien tak pilih sapa2 lagi , Senang ceritaa . duaa2 rasaa nak putus , pening kepalaa di buat nya. Now , kalau Azim still nak dekad atien , berdoaa lahh okayh? :)  kalau kitaa adaa jodoh . Mybee kannn ! janagnn risauu lahh , kalau kau tunggu aku , aku tunggu kauu :) okayhh lahh , aku mintak maaf secare terbuka , bukan apee , aku tak rasaa tenang lahh . Err , byee :/

Terima kasih keranaa membacaa .Azimm , maaf kann atien :)

                                                          ^^v Waniee.

Thursday, 7 June 2012

The most stupid sentence I ever heard

Hai , korang nak tahu "ayat yang paling bodoh pernah aku dengar" .Orang kataa aku dah barai. ERR , kelakar pun adaa bilaa dengar kan . Suka fitnah orang, Ape korang dapat huh bilaa buad ceritaa/ burukkan nama orang .... Taw tak dosa . adoh  Jahat-2aku pun tak lah nak jatuh kan Maruah orang . Aku paham lah apa Riaksi dorang . Malu/ geram. Cuba pikir-2 balik .Korang kataa orang nie dah barai lah , bohsia lah , cuba korang kenaa macam mana korang buad dekad  orang . Mesti sakit hatikan ?! Haa , kalau orang macam tuh , namanya mintak kaki! kutuk orang boleh , tapi bila kutuk diaa , melenting bagai .Em, Nie adaa satu masusia yang paling kurang hajar pernah aku dengar .Namaa tak perlulah tahu yee .Dia sekolah AGAMA ,tapi perangai nauzubillah !-_____- .



Dia kata dekad kawan akuu , [wey zurien ,atien dah barai kan] woooo! gempak kataa aku dah barai! membe aku zurien tuh sampai kene gantung sekolah gaduh pasal diaa .Dia yang buad cerita/cari pasal .pergi report dekat cikgu.Buruknyaa peranagi. :-) .Tuhpun aku baru tahu ,diaa balik Ipoh , report dekad aku pasal budak tuh , Takboleh buat ape lah ,aku tak tahu rumah dia dekad mana, Tapiaku kenal lah diaa, diaa sama kelas dengan aku masa darjah 6. Punyaa lahh kawan dulu, Huhh,Kawan tikam belakang ,Macam tuh lah?! 


P/s: kalau korang tereasa pada ayat dekad atas tuh ,mintak maaf ye . untung pengajaran tok korang .kbye,.thanks sebab singgah dekad blog aku . bhaii                                                                   


                                     <Wanie budak kidal>

Tuesday, 5 June 2012

looking for love▲

HAI pembacaa :) sekarang aku happy giloo couple dengan sorang mamat sweet nie , Haha . comelllhaa dia masa firts time jumpa. Hee~~ Namaa diaa Azim , Dahh lamaa kenal . seriously Akuu sayang lagi diaa daripada Amer tuh ,Walaupun couple dengan dia dah setahun lebih kan. Aku sayang lagi azimm . Diaa pandai amek hati akuu ..HEE :D .Tapii , aku takut nak setiaa :( Korang mesti nak tahu kann ?! mestilahh -..- wee ~ /Emm , disebabkan  lelaki yang aku harap-2kann , diaa dah hampakan perasaan aku , permainkan perasaan aku, ituu lhaa aku takut nak setiaa,Takut kenaa lagi.\ Tapi sekarang .Aku harapp-2 Azimm nie baik orangnya :) Kembang lahh tuh orang pujii diaa baik(azim) . Uuuu ... first date dekad J.j .Kitaa orang susahh jumpa . rumahh jauh-2 :( tak apaa.Akuu bukan kesah pun .Janji , masej/call kan ?! 



Hee _ Comel tak diaa ? Tak comel ? Pedulii apaa aku kau nak cakap apaa >.< hee~ kidding :*
Hahaha , kelakar lah tengok gambar nie. Yelah , firts timee kowd HANG pakai tudung ...uuuuu ~~ :)
27.may.2012 11:35p.m ... sukaa tarikh niee :P
Haha "" tak tahann tengok mukaa akuu *Takk bole belah* Now , aku bahagiaa gilOoo-2 dengan diaa , Pandai pujuk :) ..err  ade bayak lagi pasal diaa.Malas nak ceritaa semuaanya . privet LOL :)
kayh , nytee . Take caree :) terimaa kasih sebab bacaa bloog aku yang tak Lawoo niee :)


                                                                     <WANIE>